Lars Ørlund – Run Rhino Run

Roman. Brændpunkt – 2017

Året er 2015 og den Britiske efterretningstjeneste har en række nye projekter, et af dem er LCA – Lost Children Agency, en lille specialgruppe der, under ledelse af Laura Asmail, prøver at finde ud af hvad der sker med de godt 300 afrikanske børn, der hvert år forsvinder fra London. Rygterne går på, at børnene slagtes for at skaffe organer og naturmedicin til at stadig større marked.

Efter sin fyring og deportation fra UK til Sydafrika, har Jan Steyn kastet sig over kampen for at ramme de fjerne asiatiske bagmænd der truer med, i løbet af få år, at udrydde kontinentets bestand af næsehorn og elefanter. En kamp han og en lille håndfuld tidligere ”Sæler” er parat til at ofre livet for. MEN…

Både Laura og Jan finder hurtigt ud af at verden ikke er helt som den umiddelbart ser ud. For nogen langt oppe i det politiske og økonomiske system ønsker tilsyneladende ikke, at deres kampe skal lykkes. Problemet er hvem både hun og Jan overhovedet kan stole på, også blandt deres egne.

Da Laura, i udkanten af London, finder et ”slagtehus” og en fryser fyldt af små børnekroppe, sender hun en agent afsted for at følge sporet efter de tusinder af illegale migranter, der forsøger at rejse fra Vestafrikas håbløse fattigdom til Europa. I Libyen forsvinder agenten pludselig, men hans sidste meddelelse tyder på at han har fundet endestationen for en række intetanende organdonorer.

Laura bliver nødt til at handle hurtigt, men i tjenesten mener man ikke at en enkelt agent er værd at stable en større redningsaktion på benene for, og da Libyen samtidigt er et venligsindet land, vil en sådan aktion også give en masser politiske problemer for den siddende britiske regering.

Skønt det langt overstiger hendes beføjelser beder Laura, i desperation, Jan og hans lille team af elitesoldater om at redde hendes agent. Spørgsmålet er om Jan kan være klar til et raid i et fremmed land på de få timer han har til rådighed. Problemet bliver ikke mindre af, at de foran hospitalet finder to russiske KA-50 kamphelikoptere og en ledende russisk efterretningsofficer med påtrængende behov for nye organer.

“Det er en rasende spændende og veldokumenteret bog i et godt og mundret sprog (…) Læsere af Wilbur Smith og John le Carrés socialt indignerede Afrika-bøger kan fortsætte med Ørlund.”

Per Månson
DBC

Lars Ørlund – Rovfugle i byen

Børnefagbog. Klematis – 2016

“For enden af Sankt Jørgens Sø i København ligger en høj hotelbygning. Det er en af den slags moderne bygninger, der som en stor legoklods rager lige op i vejret og overskygger alle de andre bygninger i gaden … set fra fuglenes synspunkt er det et stejlt bjerg, som ingen kan kravle op ad, og derfor har en tårnfalk valgt at bygge sin rede helt oppe på toppen – tyve etager over jorden.” Denne bog fortæller om tårnfalken – en rovfugl, der har fundet sig til rette med bylivet. Hvor mennesker ser altaner, vinduesnicher og åbne tagvinduer, ser tårnfalken bjerge med smalle klippehylder og huler, hvor de kan bygge reder og opfostre deres unger uden at blive forstyrret eller angrebet. Og føde er der nok af, for byen vrimler med gnavere som mus og rotter. En spændende historie om levevilkårene og dagligdagen for et af byens vilde dyr.
lars-oerlund-den-serbiske-forbindelse

Roman. Brændpunkt – 2016

Den Serbiske Forbindelse er John Norton tilbage som efterretningsagenten med viden og indsigt til måske at stoppe en række attentater under De olympiske Lege i London 2012.

I Nordafrika har det arabiske forår udviklet sig til en blodig sekterisk krig, mens man i London gør klar til at afholde de største og mest prestigefyldte Olympiske Lege nogensinde. Tusinder af statsoverhoveder og VIP-personer vil snart være til stede på de mange stadions, men hvem kan garantere deres sikkerhed?

På ”Legoland”, MI6s hovedkvarter ved Themsen, fortsætter de interne magtkampe, men midt i positionsmarkeringerne vokser samtidig erkendelsen af, at ingen kæde er stærkere end det svageste led. Dette gælder selvfølgelig også sikkerheden omkring en Olympiade, som mange internationale aktører vil sætte alt ind for at stoppe.Både en serbisk højreradikal gruppe og det nye IRA planlægger attentater. Boko Haram har allerede sendt folk til Europa, da en kendt UK-konvertit har meldt sig på banen, og to avancerede missiler forsvinder fra et Libyen i opløsning. Spørgsmålet er, om det overhovedet er muligt for John Norton og hans team at standse attentaterne inden de får fatale følger for både London og verden.

Den Serbiske Forbindelse, der efterfølger succeserne Kapring over Kairo og Blackjack er ikke blot åndeløst spændende men giver samtidig en dyb indsigt i den skyggeverden, som i samspillet mellem toppolitikere og efterretningstjenester er den virkelige verdensmagt.

Den Serbiske Forbindelse kan læses uafhængigt af de to forrige bøger.

Lars Ørlund Black Jack

Roman. KLIM. 2013

I England har en hemmelig gruppe – der består af højtstående politikere og rige forretningsfolk fra hele verden foruden vicechefen for den britiske hemmelige tjeneste, MI6 – besluttet sig for at gøre noget ved den kommende overbefolkning i verden. Bio-forskning har vist, at bestemte svampesporer kan nedsætte fertiliteten voldsomt både hos mænd og kvinder. Så sporene skal produceres i stor skala. Og planen er, at inficeret korn til sultende, nødlidende flygtninge og borgerkrigsofre skal deles ud via katastrofe- og nødhjælp fra FN, Røde Kors osv.

I første omgang i Afrika. En mellemleder i MI6 kommer ved en fejltagelse på sporet af planerne i en efterforskning af et mystisk dødsfald, og snart er han og hans gruppe i permanent livsfare, lige meget hvor de opholder sig i verden.

Underholdende … man mærker forfatterens store internationale udsyn.

Berlingske

lars ørlund byræven

Børnebog. Klematis. 2012

I denne bog følger vi en af Københavns mange byræve, når hun leder efter mad, opfostrer sine hvalpe og kæmper mod byens mange farer. Vi hører om hendes daglige kamp for at overleve mellem mennesker, hunde og biler og ser, hvordan hun, som mange andre vilde dyr, tilpasser sig livet i storbyen. En spændende historie fortalt med viden og stor indsigt om dagligdagen for et af byens vilde dyr.
Lars Ørlunds kapring over kairo

Roman. KLIM. 2010

Passagerfly MS 783 bliver kapret og tvunget til nødlanding i Sudan af en gruppe islamistiske terrorister. Om bord er bl.a. en ung, dansk læge og hendes lille søn. I ørkenen finder egyptiske specialstyrker to dage senere det udbrændte fly. Det er fyldt med forkullede menneskerester, men nogle er tilsyneladende overlevet og ført bort.Da rygterne om overlevne gidsler når London, sendes MI6’s muslimske agent Shadi til Afrika for at finde terroristerne. Fra Sydafrika kører to venner, en sort og en hvid mand, tidligere Navy Seals, nordpå i et helt andet ærinde. Og i København planlægger fire ældre drenge over 50 at forsøge at finde den enes forsvundne datter og barnebarn. Imens håber bortførerne at kunne udveksle gidslerne med nogle af Allahs hellige krigere fra israelske og egyptiske fængsler.
lars-oerlund-gepardernes-sletter
Børnebog. Forum – 2004
Billedbog. Vi følger buskmændenes dramatiske kamp for at overleve i de flade saltsletter i Kalahariørkenen, som også er jagtområde for vilde dyr.
Børnebog. Forum – 2003
Billedbog. Den sjældne sneleopard lever i Himalayas bjerge. En hunleopard føder 3 sneleopardunger. Bogen følger dem i den barske natur i 2 år. Ikke alle overlever.
lars-oerlund-jeppe-i-afrika

Børnebog. Forum – 2002

Forfatteren fortæller om sin søn Jesppes første besøg i Afrika. Det er en indlevet og meget engageret fortælling for børn om Afrikas natur og dyreliv. Her er både atmosfære og intensitet i beskrivelsen, og man fornemmer en stor kærlighed til Afrika.
lars-oerlund-himlens-klare-stjerne

Roman. GAD – 2001

Under borgerkrigen i Rwanda flygter storvildtjægeren, kaldet Danskeren, sydpå til Botswana for at genfinde den fred og storslåethed, som mange år tidligere bragte ham fra Asiens blodige slagmarker til Afrika. Her møder han geologen Peter, der efter et længere ophold blandt Kalahariørkenens buskmænd er på vej til civilisationen og sit arbejde for verdens største diamantfirma. Da de en måned senere tilfældigt mødes igen, er Peter på flugt for sit liv, og Danskeren tager ham under sine beskyttende vinger uden at vide, at han derved kastes ud i en verden af vold, krig, stormagtspolitik og gigantiske, internationale pengespekulationer. De følgende måneder bliver et mareridt af en klapjagt, hvor Peter og Danskeren skifter fra at være de jagede til at blive jægerne, men samtidig bliver det også en rejse gennem et smukt og vildt Afrika, oplevet gennem personernes meget forskellige sind. Undervejs slutter en engelsk agent sig til Peter og Danskeren, og en russisk minister og en smuk sygeplejerske bliver vigtige aktører på den støvede afrikanske scene. Himlens klare stjerne er skrevet af Lars Ørlund, som er journalist, eventyrer og forfatter. Lars Ørlund har deltaget aktivt i krigene i Vietnam og Cambodja og har siden arbejdet over det meste af kloden som bl.a. underviser, ekspeditionsleder og dyrefanger. Fra midten af 80’erne har han arbejdet i Afrika som bl.a. White Hunter, safarileder og krybskyttejæger. Lars Ørlund har skrevet artikler, oversat bøger, lavet tv, film og mere end 250 radioprogrammer, primært om Wildlife og etniske konflikter, samt skrevet fagbøger, rejsebøger og børnebøger.
lars-oerlund-jorden-rundt

Aschenhoug 1999

Torben Wolff: Møde med dybhavet (Østatlanten). Asbjørn Damhus: Tigris (Det Arabiske Hav). Troels Kløvedal: Atolsejlads. Erik Wedersøe: Knock down (Koralhavet). Palle Huld: Gennem Nordafrikas ørken på Nimbus. Lars Ørlund: Fugleflugt(Afrika/Rwanda). Bent Thagesen: Der går 3 feet på en yard (Nigeria). Jens Bjerre: Hverdag i urtiden (Afrika/Kalahari). Ib Rehné: Uden for alfarvej (Yemen). Ib Michael: I Tibet. Ivar Tønnesen: Jorden rundt på cykel (Centralasien). Carsten Jensen: Den lange flod (Kina). Peter Bang: Blandt truede naturfolk (Ny Guinea). Hjalte Tin: På motorcykel gennem Sydamerika. Hans Erik Rasmussen: Vi krydser venners veje (Peru). Joakim Groth: Når mænd bliver til drenge (Canada). John Andersen: Alene i kajak (Grønland-Canada). Jørn Riel: Imaka (Østgrønland) (novelle)
Lars Ørlund – Ulvenes Skov
Børnebog. Forum – 1997

Ulvenes Skov

Billedbog. Om en ulveflok med unger. Flokken lever i Canada og må kæmpe for at overleve om vinteren. Den må også kæmpe mod jægere. Til sidst korte fakta om de dyr, der er omtalt i bogen.
Lars Ørlund – Isbjørnens land

Børnebog. Forum – 1995

Isbjørnens Land

Billedbog om en hunisbjørn og hendes to unger og om de mange farer der truer dem.
lars-oerlund-gorillaernes-bjerge

Børnebog. Forum – 1994

Midt i Afrika ligger de store, blågrønne Virunga-vulkaner. Mellem vulkanerne gror en tæt, tåget regnskov, og her, som det eneste sted i verden, lever de store bjerg-gorillaer. På grund af jagt og overbefolkning var de for få år siden ved at uddø, men blev i sidste øjeblik reddet. Læs historien om de store gorillaer Tiger, Ziz og Digit og deres familier – og Dian Fossey, som hjalp dem til at overleve.
Lars Ørlund – Den sidste vandring
Rejseroman GAD – 1993

Den sidste vandring

Lars Ørlunds dagbogsoptegnelser fra en rejse i Afrika, som i løbet af 4 måneder fører ham og hans kone gennem lande som Kenya, Tanzania, Rwanda, Zaire, Zambia, Zimbabwe og Botswana
Lars Ørlund – Tigrenes Skov

Børnebog. Høst & Søn – 1993

Tigrenes Skov

lars-oerlund-lovens-skarpe-klo

Rejseroman Høst & Søn – 1991

Lars Ørlunds Dagbogsblade fra livet som storvildtjæger og journalist i Afrika.
Lars Ørlund – Løvernes Dal

Børnebog. Gyldendal – 1990

Løvernes dal

Billedbog om en løvefamilies dag på en afrikansk savanne
Brikker af et eventyrligt liv

Rejsebog. Thorup – 1987

“Som 16-årig tog jeg hyre på en båd til Australien….” “- Sådan begyndte eventyret for den unge Lars Ørlund. Et eventyr, der førte ham til jordens fjerneste afkroge, som soldat i Vietnam, blandt gorillaer hos Dian Fossey i Afrikas jungle, på jagt med de sidste buskmænd i Kalahari-ørkenen og meget, meget mere…”

Børnebog

Denne bog er skrevet i forbindelse med udflytningen fra det gamle Danmarks Akvarium i Charlottenlund til det fantastiske nye ”Den Blå Planet”.