Kom med på eventyr med Lars Ørlund

Trænger du til at møde manden som har levet i en verden, som er lige så eventyrlig og finurlig som det bedste Hollywood kan præstere? Kom på hæsblæsende menneskejagt, hør om stor kærlighed og kæmpe naturoplevelser.

Book et foredrag med Lars Ørlund

Foredrag af Lars Ørlund:

Et foredrag om at have og bruge hele verden som arbejdsplads.

I foredraget følger vi Lars Ørlund fra han ved et “uheld” kommer til at deltage med US-Navy i Vietnamkrigen, over et par “sammenlapninger” hos krigskirurger på felthospitalerne ,gennem en række episoder i Asien og Sydamerika til Lars Ørlund frivilligt går ind i krigen mod Pol Pot i Cambodja (Killing Fields). Vi følger ham som “Gravrøver” i Amazonas (Inca-grave) og som jæger med urskovsindianere og hovedjægere.

Lars Ørlund jager og fisker overalt i verden og lever tilsyneladende et liv med 200 km i timen, men der er også et liv der kræver stadig flere overvejelser og eftertænksomhed. Og efter et år som prof. Dykker i Caribien tager den nu noget ældre eventyrer en beslutning der ofte har været tæt på at koste ham livet. Han vil prøve at redde verdens truede dyrearter, så med baggrund i sin militære træning og et 6 årigt biologistudium slår han sig pludselig fast ned i Rwanda i central-Afrika, som Gameranger på Akageras savanner. Først efter ti års kamp mod krybskytter, korruption, økonomisk kriminalitet og sidst et af verdens mest brutale folkedrab, flygter han i 1994 fra Rwanda og rejser sydpå til andre Zimbabwe, Botswana, Namibia og Sydafrika, hvor han fortsætter sit arbejde.
En sydafrikansk journalist, der gennem et par uger havde fulgt “Gamerangernes” arbejde i Kruger National Park, beskrev jobbet på følgende måde ” Game Rangers is authority laced with testosterone”. Om dette er et sandt billede eller kun en lille flig af virkeligheden, ved publikum meget mere om efter foredraget.

I foredraget vil Eventyreren, journalisten, gamerangeren og “white Hunter” – Lars Ørlund fortælle om et langt og spændene liv blandt vilde dyr i bl.a. Afrika. Selvom han også vil fortælle om livet som prof. Jæger handler foredraget ikke om jagt, men i langt højere grad om livet i en storslået og til tider barsk natur. Om ugers ensom patruljering af sumpe, savanner og bjerge, om ildkampe mod krybskytter og om at begrave 6 medarbejdere, der blev myrdet fordi de passede deres arbejde med at beskytte de sjældne dyr.

Det er historien om at vælge at leve livet fuldt ud, også når det gør ondt og historien om at kæmpe for det man finder rigtigt selvom det kan koste en livet.
Lars Ørlund som mange danskere kender fra bl.a. TV-serien “Fra Kap. til Kilimanjaro”, er en spændende og underholdende fortæller, der med et glimt i øjet og en ofte skæv vinkel på livet virkelig forstår at servere en god historie.

Foredraget illustreres med en række fremragende billeder

En personlig og meget aktuel beretning om verdens sidste naturfolks vandring mod udryddelse.

Lars Ørlund har gennem en periode på 40 år boet hos og levet med en række af verdens sidste naturfolk og herved fået en dyb indsigt i deres kultur og livsbetingelser. De fleste af disse folk har i løber af de sidste årtier været udsat for massiv etnisk forfølgelse, og mange af dem er i dag udryddet for at skaffe adgang til de ressourcer, som vi i den moderne verden føler, vi har ret til at udnytte.
En fantastisk rejse gennem tanker og oplevelser, der med en skæv og humoristisk vinkel betragter nutidsmenneskets jagt på ressourcer og rigdom.

Gennem de sidste 30 år er den afrikanske befolkning næsten fordoblet i antal. Dette betyder at presset på de sidste afrikanske naturområder er enormt. Om ganske få år vil de afrikanske urskove, savanne og sumpe være forsvundet eller lagt øde grundet den stigende befolknings jagt på mad. Spørgsmålet er om det allerede er for sent at redde de sidste afrikanske dyrearter eller om vi må se i øjnene at savannernes gigantiske dyreflokke var noget, der hørte sidste århundrede til.

Siden Lars Ørlund som 18-årig deltog i sin første krig, har han overalt på kloden kæmpet for de ting, som han fandt rigtige. Det har muligvis ikke gjort den store forskel på klodens almene tilstand, men måske handler det også mest om at prøve at gøre en forskel og være tro mod de idealer man har. For Lars Ørlund har det betydet, at han ofte har måtte sætte livet på spil i noget, nogen vil betegne som andres krige, men sådan opfatter han det ikke selv og har ofte udtalt, at en sag man ikke er parat til at sø for ikke er værd at kæmpe.
Foredraget er et humoristisk og lærerigt tilbageblik på de kampe, der mislykkedes, næsten lykkedes eller endda lykkedes for forfatteren.

Lars Ørlund har gennem tiderne skrevet tyve bøger og mere end 200 radio –og TV-udseendelser; alt sammen noget med baggrund i virkelige hændelser. I hans nye romanserie om den engelske efterretningstjeneste (”Kapring over Kairo”, ”Blackjack” og ”Den Serbiske Forbindelse”) går han ind bag facaden på en række terrorangreb og den politik, der i sidste ende afgøre reaktionerne på disse angreb. Selvom bøgerne står som politiske thrillere og fiktion, viser de alle en dyb indsigt i efterretningstjenesternes arbejde og metoder. Bøgerne har også afstedkommet en del opringninger fra udenrigstjenester. I foredraget læser og citerer forfatteren fra bøgerne samtidig med, at han fortæller de historier, der ligger bag fortællingen.

Foredraget er en underholdende indsigt i en forfatters krøllede og skæve vinkel på livet.

Foredrag med Lars Ørlund booker du hos ARTE

Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.